Par skolu

Bērnu aizsardzības likums Jelgavas novads uzdevumi.lv jaunatne jaunatneslietas E-klase Tālmācība tavatalmaciba.lv Erasmus+

Ziņas

2012-03-07 14:34

Noslēdzies pasākums "Skolas auglis"

Šonedēļ noslēdzās Eiropas Komisijas programma augļu  piegādei skolēniem vispārējās izglītības iestādēs "Skolas auglis". Četru mēnešu garumā nepilngadīgajiem skolēniem bija iespēja baudīt svaigus, Latvijā audzētus augļus – ābolus un bumbierus.

Projekta noslēgumā Svētes konsultāciju punkta jauniešiem bija iespēja piedalīties arī viktorīnā „Skolas auglis”. Viktorīna sastāvēja no vairākām tematiskām daļām:

ü  Matemātika – jauniešiem jārisina teksta uzdevumi par āboliem, to cenām.

ü   Dabas zinības un ģeogrāfija – bija jāzina informācija par ābolu izcelsmi, u.c.

ü  Latviešu valoda -  nebūt nebija vieglākā daļa, kā sākumā likās. Latviešu tautas mīklas nemaz tik vieglas nav.

ü  Mājturība – šajā daļā bija iespēja izpausties tiem, kuriem patīk gatavot ēst. Visas klases izdomāja interesantas receptes, kuru viena no sastāvdaļām ir āboli. Ar garšīgu recepti padalījās 9.kl.

ü  Vizuālā māksla – no katras klases izvirzīja visradošāko pārstāvi, kuram kādā tehnikā (ar pirkstiņkrāsām, ar pasteļkrītiņiem un zīmuļu kodoliņiem) bija jānoformē šablons ābola formā. Šajā uzdevumā visradošākais bija 5,6,7.kl. pārstāvis. Rūpīgu ābolīša noformējumu paveica 8.kl.pārstāve.

ü  bioloģija – jautājumi, lai pārbaudītu, kura klase izaudzētu vislabāko ābelīti un vai maz zina cik ir ābeles mūžs.

ü  angļu valoda – jaunieši risināja krustvārdu mīklu angļu valodā, visātrākie bija 9.kl., labas zināšanas parādīja 5,6,7.kl.

Šī programmas ietvaros  izglītojamiem tika nodrošinātas mācību stundas par augļu un dārzeņu veselīgo ietekmi uz cilvēka organismu, un sniegtas zināšanas par veselīgu dzīvesveidu un uzturu, akcentējot augļu un dārzeņu nozīmi.

« Atpakaļ