Par skolu

Bērnu aizsardzības likums Jelgavas novads uzdevumi.lv jaunatne jaunatneslietas E-klase Tālmācība tavatalmaciba.lv Erasmus+

Ziņas

2018-05-11 07:53

Mācību ekskursija

Šā gada 10.maijā devāmies mācību ekskursijā. Pirmā ekskursijas pieturas vieta bija Rīgas lidosta, kur tikām iepazīstināti ar lidostas ikdienas darbu, pasažieru pārvadāšanas kārtību, lidmašīnu ielidošanas un izlidošanas procesu. Uzzinājām, ka Rīgas lidosta gadā apkalpo 6 miljonus pasažieru, vienā diennaktī lidostā izlido un atlido vidēji 150 lidmašīnas. Ar lidostas autobusu apbraucām lidostas teritoriju un nokļuvām vietās, kur kā pasažieris nekad netiktu. Redzējām privāto lidmašīnu angāru un uzzinājām, ka arī mēs varam noīrēt privāto lidmašīnu, ja esam gatavi par vienu lidojuma stundu maksāt EUR 1500. Ekskursijas noslēgumā katrs no mums saņēma dāvaniņu – atslēgas piekariņu.

Tālāk devāmies uz Latvijas ceļu laboratoriju, kur vērojām, kā ar dažādām iekārtām tiek pārbaudīti ceļu būves materiāli: smilts, šķembas, grants, bitumens, u.c. Noskaidrojām, ka lai strādātu šajā nozarē, nepieciešama nopietna izglītošanās Tehniskajā universitātē. Atraktīvais ekskursijas vadītājs Viktors aicināja atbildēt uz dažādiem jautājumiem saistībā ar ceļu būvi, uzslavu saņēma Teodors Tolpežņikovs, jo spēja pareizi atbildēt uz grūtiem jautājumiem. Ekskursijas beigās katrs saņēma komiksu „Kā trīs draugi Ceļgrauzi pieveica”.

Ekskursija noslēdzās ar Latvijas simtgadei veltītās filmas “Bille” noskatīšanos.

Pēc mācību ekskursijas izglītojamie dalījās iespaidos un pārdomās par redzēto.

 

Pedagogs Linda Vecums-Veco

« Atpakaļ