Par skolu

Bērnu aizsardzības likums Jelgavas novads uzdevumi.lv jaunatne jaunatneslietas E-klase Tālmācība tavatalmaciba.lv Erasmus+

Ziņas

2018-11-07 07:18

Mācību ekskursija Liepājā

Šā gada 6.novembrī devāmies mācību ekskursijā uz Liepāju.

Uzdevums bija iepazīties ar sakrālo celtņu arhitektūru, kā arī veikt ieskatu modernajā arhitektūrā apmeklējot Liepājas koncertzāli “Lielais dzintars”.

Vispirms apmeklējām Liepājas svētās Trīsvienības katedrāli, izpētījām tās arhitektūru un apskatījām pasaulē lielākās mehāniskās ērģeles. Katedrāles gids mūs iepazīstināja ar katedrāles vēsturi un stāstu par ērģelēm, izskaidrojot, kā tās kļuva par lielākajām mehāniskajām ērģelēm pasaulē. Katedrālē regulāri notiek ērģeļmūzikas koncerti, un par tradīciju ir kļuvis starptautiskais Ērģeļmūzikas festivāls, kas notiek ik gadu septembrī.

Pēc tam devāmies uz 1800 metru garo Liepājas Ziemeļu molu, kas būvēts 19. gadsimta beigās un nodrošina Liepājas ostas aizsardzību pret vētrām un smilšu sanesumiem.

Nākošais apskates objekts bija slavenais Liepājas “Lielais dzintars”. Iepazināmies ar koncertzāles arhitektonisko risinājumu. Koncertzāles pārstāve mums parādīja koncertzāles aizkulises, izstāstīja tās tapšanas procesu un unikālo iekšējo plānojumu.

Pēc ekskursijas esam papildinājuši savu izpratni par arhitektūru, guvuši jaunus iespaidus, kā arī  kopīgi pavadīta diena ir mūs saliedējusi.

 

Rakstu sagatavoja skolotāja L.Vecums-Veco

« Atpakaļ