Par skolu

Bērnu aizsardzības likums Jelgavas novads uzdevumi.lv jaunatne jaunatneslietas E-klase Tālmācība tavatalmaciba.lv Erasmus+

Ziņas

2018-11-12 06:41

Lāčplēša diena.

Ik gadu 11. novembrī, Lāčplēša dienā, visā Latvijā tiek iedegtas neskaitāmas sveces, pieminot Latvijas valsts armijas uzvaru pār Rietumkrievijas brīvprātīgo armiju jeb tā saukto Bermonta karaspēku 1919. gada 11. novembrī. Pieminot šo notikumu, Lāčplēša dienā tiek godināti Latvijas brīvības cīnītāji. Šā gada 8. novembrī  Jelgavas novada Neklātienes vidusskolā bija organizēts svinīgais pasākums, kas notika Svētes konsultāciju punktā. Visiem bija iespēja noskatīties video filmu “11. Novembris” un pēc tam pārbaudīt savas zināšanas par Lāčplēša dienu. Izglītojamie ar lielu interesi interaktīvā veidā atbildēja uz jautājumiem par Latvijas vēstures notikumiem, kas saistīti ar Lāčplēša dienu. Viktorīnā uzvarēja Jūlija Kuzņecova no  10. klases 2.vietu ieguva  Sintija Varslavāne no 12. klases un 3. vietu ieguva  Liega Marija Fogta no  9.klases. 

Pasākuma noslēgumā visi izglītojamie tika aicināti piedalīties Lāčplēša dienā -  11. Novembrī pulksten 17 doties tradicionālajā Lāpu gājienā no O. Kalpaka ielas līdz piemineklim Jelgavas atbrīvotājiem Stacijas parkā.

 

Rakstu sagatavoja: Ingrīda Drēska

« Atpakaļ