Par skolu

Bērnu aizsardzības likums Jelgavas novads uzdevumi.lv jaunatne jaunatneslietas E-klase Tālmācība tavatalmaciba.lv Erasmus+

Ziņas

2019-04-10 08:07

Mācību ekskursija

9. aprīlī mūsu skolas izglītojamie devās mācību ekskursijā. Tika izveidota plaša programma, kurā ikkatrs varēja atrast sevi interesējošo tēmu. Dienu iesākām ar muzejpedagoģisko programmu seksuālās un reproduktīvās veselības jomā P. Stradiņa Medicīnas vēstures muzejā. Jaunieši papildināja savas zināšanas, iesaistījās diskusijās un šo programmu novērtēja kā vērtīgu. Pēc lekcijas apskatījām arī izstādi “Seksuālā un reproduktīvā veselība”.

Tālāk devāmies uz Latvijas Nacionālo bibliotēku (LNB), kur ekskursiju sākām ar Rīgas panorāmas skatu bibliotēkas 11. un 12. stāvā. Ekskursiju vadīja gide, kura pirms daudziem gadiem pati bija mācījusies Svētes pamatskolā, kur atrodas mūsu Svētes konsultāciju punkts. Gide bija izvēlējusies vadīt mūsu grupu tieši šī iemesla dēļ. Aizraujošs bija stāsts par LNB arhitektu Gunāru Birkertu un sākotnējām bibliotēkas skicēm. Izrādās, ka bibliotēka tika projektēta divreiz lielāka ar plašu autostāvvietu pagrabstāvā, taču līdzekļu trūkuma dēļ nācās atteikties no daudzām interesantām idejām. Redzējām gan mazāko, gan lielāko un pat smagāko grāmatu. Mums tika parādītas arī bibliotēkas nozaru lasītavas. Uzzinājām, ka pastāv iespēja sev vēlamo grāmatu pasūtīt arī uz mūsu pilsētas bibliotēku.

Pieminot  Komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienu, gida pavadībā apmeklējām Latvijas Okupācijas muzeju. Atraktīvā gide stundas laikā koncentrētā veidā pastāstīja Latvijas vēsturi no tās pirmsākumiem līdz pat mūsdienām. Muzejā košās ekspozīcijās un video formātos varējām arī sīkāk uzzināt interesējošo informāciju. Izglītojamie atzina, ka vairākus faktus atceras arī no vēstures stundām. Šī ekskursijas daļa lieti noderēs, gatavojoties valsts pārbaudes darbiem.

Pēc Okupācijas muzeja devāmies uz jaunatvērto kinoteātri Apollo kino, kur programmas “Skolas soma” ietvaros noskatījāmies lietuviešu filmu “Pelni sniegā” par ģimeni, kuru deportē uz Sibīriju. Filma labi radīja vizuālu priekšstatu par jau dzirdētiem vēstures faktiem  Okupācijas muzejā.

Pēc anketām varam secināt, ka izglītojamajiem mācību ekskursija likās noderīga, jo bija iespēja uzzināt daudz jauna.

Fotogalerija

Sagatavoja: skolotāja I. Eihentāle

« Atpakaļ