Par skolu

Bērnu aizsardzības likums Jelgavas novads uzdevumi.lv jaunatne jaunatneslietas E-klase Tālmācība tavatalmaciba.lv Erasmus+

Ziņas

2019-11-14 09:21

Patriotu nedēļas mācību ekskursija

 12. novembrī kopā ar aktīvākajiem izglītojamajiem devāmies mācību ekskursijā  uz Rīgu un valsts programmas ,, Latvijas skolas soma” ietvaros piedalījāmies  izglītojošā nodarbībā – izstādē, interaktīvā izlaušanās spēlē “Bēgļu gaitās”, kā arī orientēšanās spēlē “Rīga 1944”, kuru izveidojis muzejs “Latvieši pasaulē”.

 Darbojoties komandās, mums bija iespēja kaut nedaudz sajust, ko piedzīvoja mūsu tautieši, dodoties bēgļu gaitās Otrā pasaules kara beigās 1944. gada oktobrī. Atrisinot dažādus izlaušanās spēles uzdevumus trīs telpās, bija jāiegūst izbraukšanas atļaujas no Rīgas un jāpaspēj nokļūt uz bēgļu kuģi.

 Savukārt  orientēšanās  spēlē ”Rīga 1944” uzzinājām jaunus faktus par dažādiem vēsturiskajiem objektiem Vecrīgā. Lai gan laika apstākļi nebija tie labāki, tas nemazināja mūsu cīņas sparu, un spēli beidzām tikai tad, kad bijām apmeklējuši visus spēlē piedāvātos objektus un izpildījuši visus  uzdevumus.

  Izstādē bija iespēja aplūkot 15 priekšmetus, kurus latvieši, Otrā pasaules kara noslēgumā dodoties prom no Latvijas, ņēma līdzi bēgļu gaitās. Par katru no tiem skārienjūtīgos ekrānos varēja izlasīt papildinformāciju, kā arī redzēt to ģimeņu fotogrāfijas, kas šīs vēsturiskās lietas muzejam uzticējušas.

Mācību ekskursiju noslēdzām ar  filmu “Dvēseļu putenis”, kas ļāva sajust drosmi, sīkstumu un neatlaidību, kāda piemita ļaudīm, kas aizstāvēja savu Tēvzemi. Filma noteikti palīdzēs jauniešiem labāk izprast vēstures notikumus, kas bija svarīgi Latvijas valsts veidošanā.

Paldies visiem izglītojamajiem, kuri piedalījās mācību ekskursijā, aktīvi risināja uzdevumus un iedziļinājās Latvijai tika svarīgos vēstures mirkļos!

Fotogalerija

Skolotāja I. Eihentāle

« Atpakaļ