Par skolu

Bērnu aizsardzības likums Jelgavas novads uzdevumi.lv jaunatne jaunatneslietas E-klase Tālmācība tavatalmaciba.lv Erasmus+

Ziņas

2019-11-15 09:58

Tuvojas Latvijas Republikas proklamēšanas diena.

Visiem Latvijas iedzīvotājiem un mūsu skolas izglītojamajiem atmiņā vēl ir vērienīgie pagājušā gada Latvijas 100 dzimšanas dienas pasākumi. Laiks rit ātri un atkal ir novembris, pelēks, slapjš un auksts, tomēr, arī šo pelēcību mēneša vidū atdzīvina Patriotu nedēļa. Svarīgākais šīs nedēļas notikums ir Latvijas Republikas proklamēšanas gadadiena, nu jau 101.

   Lai Jelgavas novada Neklātienes vidusskolas izglītojamajos uzturētu patriotisko garu, 14. novembrī tika organizēts svinīgs pasākums par godu 18. novembra svētkiem – Latvijas valsts dibināšanai. Pasākuma ievadā izglītojamie un skolotāji noskatījās īsfilmu par to, kā latvieši nodibināja savu valsti. Šis materiāls tika sagatavots sadarbojoties Saeimas Sabiedrisko attiecību birojam ar Satversmes tiesas tiesnesi Gunāru Kusiņu, Latvijas universitātes docentu Jāni Plepu un vēsturnieku Raiti Ābelnieku.

   Pasākuma otrajā daļā  audzēkņi piedalījās skolotāju sagatavotajā viktorīnā, kurā, izmantojot informācijas tehnoloģijas, vajadzēja atbildēt uz jautājumiem. Ņemot vērā pareizo atbilžu skaitu un reakcijas laiku, trešo vietu ieguva 12. klases izglītojamais Egils Pūcēns . Otrajā vietā - 10. klases izglītojamā Sabīne Pele. Abi audzēkņi pareizi bija atbildējuši uz vienādu jautājumu skaitu, bet vietu noteica reakcijas ātrums, cik ātri spēja atbildēt uz jautājumiem. Pārliecinošu pirmo vietu, ar visvairāk pareizi atbildētiem jautājumiem, ieguva 10. klases izglītojamais Kārlis Toms Kriķītis.

   Pasākuma noslēgumā, turpinot iepriekšējo gadu tradīcijas, izglītojamie saviesīgās sarunās mielojās ar  dzimšanas dienas kliņģeri. Paldies par garšīgo cienestu!

Sk. Gundars Preiss

« Atpakaļ