Par skolu

Bērnu aizsardzības likums Jelgavas novads uzdevumi.lv jaunatne jaunatneslietas E-klase Tālmācība tavatalmaciba.lv Erasmus+

Ziņas

2019-11-27 14:07

Citāda stunda

Kultoroloģijas mācību stundu ietvaros ar programmas "Latvijas skolas soma" atbalstu   vidusskolas klasēm bija iespēja noskatīties populārzinātnisko dokumentālo filmu "Baltu ciltis". Savos iespaidos dalās 12.v1 klases izglītojamā Lūcija Lomakina:

"Par filmas" Baltu ciltis" iznākšanu biju dzirdējusi jau pagājušajā gadā, bet vēl joprojām nebija sanācis to noskatīties. Svētes konsultāciju punktā kulturoloģijas stundu laikā bija iespēja to redzēt. Ļoti vērtīga filma, kura parādīja 13.gadsimta dažādo pasaules uztveri starp pagāniem un kristiešiem. Pamatā ir dāņu tirgotāja Larsa domas un emocijas, redzot tā laika pasauli viņa acīm. Dažbrīd bija  sajūta, ka pati esmu tur. Ko es darītu? Kā es justos, ja ar mani notiktu tāpat? Lieliski tika parādīts un pastāstīts par 13. gadsimta kariem, cilvēkiem, māju celtniecību , dievībām un pagānu mitoloģiju. Tā kā mani mīļākie latviešu tradicionālie svētki ir Jāņi, tad bija interesanti uzzināt, ka tie ir radušies jau ļoti sen. Tradīcijas, ticējumi , ko zinām šodien, ir radušies vairāk kā 700 gadus atpakaļ. Paldies skolotājai par iespēju redzēt šo filmu, gūt priekšstatus par baltu ciltīm un ceru, ka arī turpmāk mācību vielu varēsim apgūt ar dažādām interaktīvām metodēm!"

« Atpakaļ