Par skolu

Bērnu aizsardzības likums Jelgavas novads uzdevumi.lv jaunatne jaunatneslietas E-klase Tālmācība tavatalmaciba.lv Erasmus+

Ziņas

2020-01-27 06:38

Karjeras konsultanta vizīte

Karjeras konsultanta vizīte

Karjeras atbalsta pasākumu ietvaros Jelgavas novada Neklātienes vidusskolā 23. janvārī viesojās karjeras konsultante no Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centra Līga Damberga.

Līga bija sagatavojusi prezentāciju par to, kas tad ir karjera, karjeras konsultants un karjeras veidi. Īpaši noderīga bija informācija par to, kādas profesijas nākotnē var izzust un kuras, tieši pretēji, būs īpaši pieprasītas, tādējādi liekot jauniešiem jau tagad apdomāt savas turpmākās nākotnes ieceres un to, ar ko tad saistīt savu profesionālo dzīvi. Uzzinājām arī, ka Latvijā pēc profesiju klasifikatora ir 3900 profesijas, kas visiem bija liels pārsteigums.

Semināra beigās Līga aicināja katram uzzīmēt stilizētu cilvēku, ko asociēt ar sevi, un definēt, ko katrs māk un prot, ko zina, ko jūt un kādas dzīves lomas šobrīd pilda. Pēc šī apkopojuma, izglītojamie uzrakstīja tās prasmes, zināšanas un dzīves lomas, ko gribētu iegūt nākamā gada laikā, jo arī mazo mērķu izvirzīšana ir kā atspēriena punkts karjeras izaugsmē!

Ja kādam ir vēlme turpināt sarunu ar karjeras konsultantu par savu personīgo karjeru, tad iepriekš piezvanot Līgai pa tel. 63012163, varat vienoties par nākamo apmeklējumu!

Pēc tā, ka izglītojamie aktīvi iesaistījās diskusijās, strādāja grupās un izteica savus variantus nākotnes pieprasītākajām profesijām, secinu, ka jauniešiem šis seminārs bija noderīgs un interesants!

Fotogalerija

Sagatavoja: skolotāja I.Eihentāle

« Atpakaļ