Par skolu

Bērnu aizsardzības likums Jelgavas novads uzdevumi.lv jaunatne jaunatneslietas E-klase Tālmācība tavatalmaciba.lv Erasmus+

Ziņas

2022-04-26 06:09

Projekta apmācības

21. gadsimta pieeja pieaugušo izglītošanai

Laikā no 2. līdz 10. aprīlim piedalījos kopā ar kolēģēm E. Čakšu no Staļģenes vidusskolas un V. Barkovsku no Zaļenieku Komerciālās un amatniecības vidusskolas mācībās Grieķijā Erasmus+ mobilitātes ietvaros.

Nedēļa bija piesātināta gan ar mācībām, gan kultūras un mākslas baudīšanu. Iepazināmies ar kolēģiem no Spānijas un Portugāles, kuri arī bija ieradušies uz šim mācībām.  Uzzinājām jaunas lietas par izglītības sistēmām šajās valstīs, kā arī iepazīstinājām kolēģus ar Latvijas izglītību un kultūru.

Mācības mums vadīja pieredzes bagāts pedagogs Konstantinoss, kurš deva mums ieskatu dažādās teorijās  pieaugušo izglītošanā. Notika daudz praktiskas nodarbības, kurās mums bija iespēja iejusties izglītojamo “ādā”, tādā veidā labāk izprotot, kuras metodes kad pielietot.

Vairāk par iegūtajām zināšanām un idejām kolēģiem pastāstīšu pedagoģiskās padomes sēdē un skolas Attīstības plānošanas konferencē.

Mācību nedēļas laikā mums bija noorganizētas vizītes Larisas ( pilsēta, kurā notika mācības) vakarskolā, privātajā amatu skolā un pilsētas bibliotēkā.

Neaizmirstams bija arī ceļojums uz slaveno Meteoru, kur  gides vadībā tikām iepazīstināti ar Grieķijas vēsturi, kultūru un tradīcijām.

Šī ir lieliska pieredze, kura paplašināja manu redzējumu gan par Grieķiju, gan arī par pieaugušo izglītošanas dažādām iespējām.

Ceļojums ir devis enerģiju jaunam darba cēlienam un idejām, kuras noteikti iedzīvināsim mūsu skolā

Jāpiebilst, ka šī bija arī lieliska iespēja praktizēt savas angļu valodas zināšanas un sajūta tiešām ir laba, kad saproti, ka tas laiks, kas pavadīts valodas apgūšanai, ir bijis auglīgs.

Aicinu visus un katru skolas pedagogu izmantot Erasmus + dotās iespējas paplašināt savu redzesloku, gūt jaunas zināšanas un  enerģiju darbam!

FOTO

Rakstu sagatavoja direktore I. Sērmūksle

« Atpakaļ