Par skolu

Bērnu aizsardzības likums Jelgavas novads uzdevumi.lv jaunatne jaunatneslietas E-klase Tālmācība tavatalmaciba.lv Erasmus+

Ziņas

2018-05-08 05:58

Valsts atjaunošanas gadadiena mūsu skolā!

3.maija pēcpusdienā Svētes konsultāciju punktā, sagaidot mūsu valsts atjaunošanas 28.gadadienu, sapulcējāmies uz Baltā galdauta svētkiem. Tā mēs svinējām Latvijas otro dzimšanas dienu – mūsu PAR dienu. Tas bija brīdis, kad norimt un padomāt par savu vietu mūsu valstī.

1990.gada 4.maijā balsojums par brīvību bija drosmīga izvēle, tika pieņemta deklarācija par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu, tā izvirzīja skaidru un loģisku mērķi – atjaunot 1918.gada 18.novembrī proklamēto neatkarīgo Latvijas valsti.  2016.gadā pirmo reizi tika svinēti Baltā galdauta svētki, tos atzīmēja vismaz 93 tūkst. cilvēku visā pasaulē. Šogad mēs noskatījāmies dokumentālo filmu ,,Latvijas laiks’’, pārrunājām svētku nozīmi, atcerējāmies ar šiem svētkiem saistītos vēstures notikumus un kopīgi baudījām svētku kliņģeri. 

Šādi sagaidot svētkus, vēlējos iedvesmot, lai 4.maijā izglītojamie pulcētos pie viena galda ģimenes, draugu, kaimiņu lokā.

 

Skolotāja Daina Livdāne

« Atpakaļ