Par skolu

Bērnu aizsardzības likums Jelgavas novads uzdevumi.lv jaunatne jaunatneslietas E-klase Tālmācība tavatalmaciba.lv Erasmus+

Ziņas

2022-03-23 07:02

Gaidāmas skolotāju apmācības

Nākamajā nedēļā mūsu skola sagaidīs projekta “Ceļā uz pašvadītu mācīšanos” (Nr.2021-1-LV01-KA210-SCH-000031400) ārvalstu dalībniekus, lai piedalītos skolotāju apmācībās.

Pirmajā dienā ir plānota tikšanās ar Jelgavas novada Izglītības pārvaldes vadītāju Gintu Avotiņu, lai iepazītos ar Jelgavas novada izglītības sistēmu. Tāpat, katra partnerorganizācija prezentēs savu izglītības iestādi un sniegs ieskatu savā darbā. Dienas noslēgumā plānota ekskursija Jelgavā un kopīgas iepazīšanās vakariņas.

Nākamajās trīs dienās notiks skolotāju apmācības, ko nodrošinās Rīgas Tehniskā universitāte. Tālmācības studiju centra pārstāvji dalīsies pieredzē,  kā veidot mācību materiālus atbilstoši informācijas uztveres tipiem, no kā sastāv mācību stundas struktūra, kā arī iepazīstinās ar jaunāko tehnoloģiju izmantošanu tālmācības materiālu veidošanā: audio-video apstrādi, virtuālajām laboratorijām un zināšanu uztveres monitoringu. Apmācībās gan klātienē, gan attālināti aicināti piedalīties visi skolas skolotāji. Apmācību noslēgumā skolotāji uzsāks darbu pie pilnveidotā mācību materiāla izstrādes savos mācību priekšmetos, uzmanību pievēršot uztveres tipiem. Projekta noslēguma posmā uzlabotie mācību materiāli tiks aprobēti tālmācības vidē MOODLE. Tā rezultātā tiks noskaidrots, kāda veida mācību materiāli veicina labāku informācijas uztveri, kas līdz ar to uzlabo arī izglītojamo mācīšanās motivāciju un virza uz pašvadītu mācīšanos.

Noslēdzošajā dienā atskatīsimies uz nedēļā paveikto un izvirzīsim uzdevumus nākamajai apmācībai, kas plānota Jūnija vidū Slovēnijā un uz kuru dosies trīs mūsu skolas skolotāji tālākai zināšanu pilnveidošanai.

Sīkāku informāciju par projektu variet izlasīt sadaļā “Projekti”.

Informāciju sagatavoja: projekta asistente Linda Vecums-Veco

« Atpakaļ