Par skolu

Bērnu aizsardzības likums Jelgavas novads uzdevumi.lv jaunatne jaunatneslietas E-klase Tālmācība tavatalmaciba.lv Erasmus+

Ziņas

2022-04-05 07:54

Notikušas skolotāju apmācības

No š.g. 28. marta līdz 1. aprīlim Jelgavas novada Neklātienes vidusskola Erasmus+ programmas projekta «On the way to Self Directed Learning» (2021-1-LV01-KA210-SCH-000031400) ietvaros uzņēma skolotājus no Somijas, Francijas un Slovēnijas, lai dalītos pieredzē par esošām tālmācībā izmantotajām mācību pieejām un stratēģijām un iepazīstinātu ar jaunu mācību metožu, rīku un materiālu aprobācijas procesu. 


Pirmajā dienā partneri tikās ar Jelgavas novada Izglītības pārvaldes vadītāju Gintu Avotiņu, kura uzsvēra šī projekta nozīmību mācību materiālu izstrādē tieši tālmācībai un attālinātā mācību procesa organizēšanai. Savukārt galvenais speciālists izglītības tehnoloģiju jautājumos Jānis Erno iepazīstināja klātesošos ar Jelgavas novada izglītības sistēmu. Tāpat, katra partnerorganizācija prezentēja savu izglītības iestādi un sniedza ieskatu savā ikdienas darbā ar skolēniem.

Nākamajās dienās skolotājiem notika intensīvas profesionālās pilnveides apmācības par studentu informācijas uztveres tipiem, dažādām mācību stratēģijām, e-mācību materiālu strukturēšanu, audiovizuālo mācību satura veidošanu u.c., kuru laikā iegūtās zināšanas būs pamats projektā tālāko uzdevumu izpildei. Mācības nodrošināja RTU Tālmācības studiju centrs.

Noslēdzošajā dienā visi kopā atskatījāmies uz nedēļā paveikto un izvirzījām uzdevumus nākamajai apmācībai, kas plānota jūnija vidū Slovēnijā un uz kuru dosies trīs mūsu skolas skolotāji tālākai zināšanu pilnveidošanai.

 

Sīkāku informāciju par projektu variet izlasīt sadaļā “Projekti”.

Informāciju sagatavoja: projekta asistente Linda Vecums-Veco

Vairāk foto galerijā

« Atpakaļ