Par skolu

Bērnu aizsardzības likums Jelgavas novads uzdevumi.lv jaunatne jaunatneslietas E-klase Tālmācība tavatalmaciba.lv Erasmus+

Ziņas

2016-01-11 12:18

Sadarbība ar Igauniju un Somiju turpinās.

   Š.g.  7. un 8. janvārī  Tallinas pieaugušo ģimnāzija  jau 15. reizi  organizēja starptautisku  konferenci skolām, kurās notiek darbs ar pieaugušajiem.    Jelgavas novada  Neklātienes vidusskola  sesto gadu aktīvi iesaistās konferences darbā .  Šoreiz  skolu pārstāvēja  skolas direktore I.Sērmūksle un direktora vietniece B.Turlava. 

   Šī  gada tematika  “Skolas dzīves kvalitāte un skolotāju  psiholoģiskā  labsajūta”.  Lekciju un grupu darbu vadīja  Tallinas universitātes profesore Līna Randmane . Lai darba vide atbilstu  tematikai, kolēģi bija izvēlējušies  konferenci  organizēt  Tallinas botāniskā dārza telpās.  Jāsaka, ka tas veicināja brīvu nepiespiestu atmosfēru  un pozitīvu noskaņu. Profesores lekcija un grupu darbs deva jaunas ierosmes skolas dzīves organizēšanā, kā arī atgādināja jau zināmas patiesības.

   Konferencē  piedalījās ilggadēji sadarbības partneri  no Oulu pieaugušo vidusskolas (Somija), Rīgas vakara ģimnāzijas, un Haapsalas pieaugušo vidusskolas (Igaunija). Bez jau minētajām skolām konferencē piedalījās arī Rakveres un Viljandu pieaugušo vidusskolu pedagogi.

 Darba beigās  skolu direktori parakstīja vienošanās protokolu par turpmāku sadarbību 2016. gadam.

Kā tuvāko aktivitāti varam minēt gaidāmo sanāksmi 6.-8. aprīlim Tallinā, kur ir uzaicināti 3 izglītojamie un 1 skolotājs.  Aicinu skolotājus un izglītojamos, kuri vēlas piedalīties šajā pasākumā, sūtīt administrācijai motivācijas vēstules, lai varam laicīgi kvalitatīvi sagatavoties šai  sanāksmei .

B. Turlava

« Atpakaļ